Aan de ouders

Het is een grote stap, je kind loslaten en naar de andere kant van de wereld zien vertrekken. Dit vraagt veel van jullie als ouders / verzorgers. Het vraagt betrokkenheid van jullie kant, maar ook het vermogen om los te kunnen laten. Wij kunnen ons voorstellen voor welke uitdaging jullie staan en willen jullie hierin, voor zover mogelijk, geruststellen. Wij snappen dat jullie mogelijk veel vragen hebben omtrent de educatieve meerwaarde, de veiligheid van jullie kind en hoe zo’n overzeese stage nu in zijn werk gaat. Hieronder zijn een aantal vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Mochten jullie andere vragen hebben, neem dan gerust contact op met: info@indonesian-experience.nl

Mijn zoon of dochter heeft beperkte reiservaring. Zal dit een probleem zijn?

Wij helpen jullie kind bij het regelen van deze reis. We helpen hem of haar de weg te vinden in de nieuwe woonplaats en geven advies op onder andere het gebied van cultuur. transportatie en gezondheid. En natuurlijk zijn we bereikbaar als ze hulp nodig hebben. Iedereen begint als nieuweling en met ons hebben jullie de zekerheid van een extra steuntje in de rug.

Vliegtuig

Zal mijn zoon of dochter veilig zijn?

Veiligheid is vaak één van de grootste zorgen van ouders. Reizen naar andere landen is nu eenmaal niet geheel zonder risico’s. Daarom geven wij uw kind vooraf tips en blijven wij ter plekke in nauw contact. Onze stageplaatsen en kamers zijn geselecteerd op onder andere veiligheid. Wij willen wel eerlijk tegen u zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje, maar dit kan overal ter wereld (ook in Nederland) gebeuren. Mocht jullie kind toch een ongeluk krijgen, dan zijn wij direct bereikbaar en zijn wij zo snel mogelijk ter plaatse om hem of haar te ondersteunen.

Huisjes op Lombok

Welke verzekeringen heeft mijn kind nodig?

Hij of zij heeft in ieder geval een aansprakelijkheidsverzekering en een ziektekostenverzekering nodig die ook Indonesië dekt. Wij adviseren om het pakket eventueel uit te breiden tegen diefstal en om goed te kijken welke noodhulp er wel en niet onder valt. In onze brochure kunt u een aantal reisverzekeringen vinden die onder andere deze pakketten bevatten. Neem contact op met uw verzekeraar voor meer informatie en mogelijkheden.

Waar gaat mijn zoon of dochter wonen in Indonesië?

Wanneer uw kind bij ons een woonruimte wil regelen, krijgt hij of zij de keuze uit meerdere beschikbare accommodaties. Hieruit kunt u samen met uw kind een geschikte keuze maken.

Krijg mijn zoon / dochter een salaris?

Nee, het is bij wet verboden in Indonesië om een salaris te krijgen voor een stage of voor vrijwilligerswerk. Hij / zij kan mogelijk wel in aanmerking komen voor subsidies of financiele ondersteuning. De school van uw kind kan u hier verder over informeren.

Wat als mijn kind ter plekke een probleem heeft?

Jullie zoon of dochter kan altijd 24 uur per dag contact met ons opnemen. Wij ondernemen dan samen met uw zoon of dochter de nodige actie om het probleem op te lossen. Bij acute ernstige problemen (ziekte, ongevallen, etcetera) hebben wij een noodnummer dat zij kunnen bellen, waarna wij zo spoedig mogelijk ter plaatse zullen zijn.

Saswa's in Indonesië

Hoe kan ik contact opnemen met mijn kind?

De meeste ouders gebruiken e-mail, facebook, whatsapp en Skype om contact met hun kind te onderhouden. Houd er rekening mee dat het internet in Indonesië van mindere kwaliteit is dan in Nederland, maar prima toereikend om contact te onderhouden.

Zijn er andere studenten die hier ook studeren?

Ja, maar mogelijk niet van dezelfde opleiding. Net als jullie kinderen kijken veel andere studenten naar mogelijkheden om hier in Indonesië stage te komen lopen. Wij brengen onze studenten met elkaar in contact zodat ze hier samen activiteiten kunnen ondernemen.

Kunnen jullie ons helpen als wij op bezoek willen komen?

Wij ondersteunen en informeren u graag als jullie uw kind in Indonesië willen komen bezoeken. Wij kunnen u helpen bij het boeken van een ticket, verblijf, etcetera. Geef uw verzoek aan ons door, wij werken graag met u samen om uw verblijf onvergetelijk te maken!