8 Boeken om mee te nemen op reis!

Wil jij je goed voorbereiden voor Indonesië? Wil jij nog veel meer tips & tricks zodat je weet wat je moet doen als jij in Indonesië bent? Of ben je iemand die graag leest? En wil je alvast veel voorpret beleven voordat je hierheen komt? Met onze boekentips kom je welbelezen aan in Indonesië!

Mocht je geïnteresseerd zijn om het boekje te kopen, klik dan op te de titel. Je komt dan vanzelf bij bol.com uit. Is dat nou niet handig?

Lonely Planet Indonesië

Voor iedere reiziger een begrip; de Lonely Planet. Onmisbaar bij vrijwel elke reis, maar zeker bij reizen naar verre oorden. Het prettige van deze versie, is dat het met haar ruim 800 pagina’s vrijwel heel Indonesië beschrijft. Ben je dus van plan om veel rond te gaan reizen, dan is dit een uitgelezen boek voor jou!

Lonely Planet Lombok – Bali

Deze editie richt zich enkel op Lombok en Bali, en gaat daarbij iets gedetailleerder te werk. Een boek met veel praktische tips op het gebied van restaurants, overnachtingen, vervoer, plaatselijke gewoonten en leuke uitstapjes. Verplichte kost voor een bezoek aan Lombok en/of Bali!

Te gast in Indonesië

Bereid jij jezelf graag grondig voor? Of ben je gewoon nieuwsgierig geworden naar de Indonesische cultuur? Dit leuke en goedkope boekje is een collectie van geschreven verhalen van reizigers en schrijvers die in Indonesië gewoond hebben. Het beschrijft Indonesië, gezien vanuit een Nederlands perspectief.

Indonesië – Een leidraad voor gewoonten en etiquette

Wil jij echt alle ins- en outs van de Indonesische cultuur leren kennen? Dan is dit boek geschikt voor jou. De nadruk ligt in dit boek minder op reizen, en meer op de dagelijkse gang in Indonesië. Beschreven worden onder andere omgangsvormen, normen en waarden en wat er van jou, als ‘bezoeker’, verwacht wordt. Wordt gezien als een must voor personen die voor langere tijd naar Indonesië toe gaan.

Wat & hoe taalgids Indonesië

Bovenstaande boeken gaan vooral over reizen en gewoonten. Maar er is natuurlijk ook nog een heel ander aspect, en dat is de taal. Een paar woordjes Indonesisch kunnen spreken, zal je plezier enorm vergroten, omdat iedereen het hier onwijs waardeert. Deze handige taalgids kan je daarbij helpen. Ook is het een klein boekje, waardoor je deze altijd mee kunt nemen als snelle taalhulp. En voor de prijs hoef je deze niet te laten!

Selemat Datang

Wil je jezelf verder in de taal verdiepen, dan is dit een geschikt boek voor jou! Dit boek is al jaren het hulpmiddel van vele mensen die Indonesisch willen leren, en wordt zelfs gebruikt door Nederlandse opleidingsinstituten. Naast de taal is er in dit boek ook aandacht voor gewoonten en gebruiken en de geschiedenis van Indonesië.

Groot Indonesisch kookboek

Wil je vooraf al helemaal in de stemming komen? Of ben je net terug van je stage hier, en denk je nog vaak terug aan al het lekkere eten hier? Overweeg dan dit grote Indonesische kookboek. Dit boek wordt al meer dan 30 jaar opnieuw uitgegeven en herschreven, en kan worden gezien als het meest complete Indonesische kookboek op de markt.

Universele reisgids voor moeilijke landen

Als laatste deze universele reisgids voor moeilijke landen. Niet zozeer omdat Indonesië nou zo’n moeilijk reisland is, integendeel zelfs, maar een aantal zaken uit het boek zijn wel herkenbaar. Daarnaast is dit boek zó komisch beschreven, dat een vliegtuigvlucht van 8 uur voorbij is voor je het weet!