BRITTA

The Indonesian Experience was a great experience! Een leerzame ervaring met mooie herinneringen die voor altijd zullen blijven. De eerste stap die je zet op het eiland Lombok is de eerste stap die je naar een andere wereld brengt. Een wereld vol met enthousiaste mensen vol leven en geluk. Vaak ook schijn geluk helaas, want op Lombok heerst nog veel armoede.

Ik heb voor mijn minor 2 maanden stage gelopen bij de stichting Harapan Baru. Een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking én in armoede. Tijdens mijn (onderzoeks)stage heb ik interviews afgelegd, ben ik bij de cliënten thuis geweest, heb ik vergaderd met mijn (Indonesische en Nederlandse) collega’s en ben ik ook zelfstandig aan de slag geweest.

Ik ben student Logistics Engineering en misschien denk je dan niet meteen aan een stage bij een stichting als deze. Maar logistiek is er overal. Ik heb me gefocust op de distributie van de cliënten hun eigengemaakte producten. Waar je je in Nederland vooral focust op Westerse bedrijven, kom je hier terecht in een omgeving met minder middelen. Je kennis verrijken en delen in een andere omgeving dan dat je als het ware aangeleerd wordt, is de beste ervaring die je kunt op doen.

The Indonesian Experience regelt niet alleen je stage, maar ook je huisvesting. Tijdens mijn stageperiode verbleef ik op een locatie waar ik veel nieuwe mensen heb  ontmoet waar ik nu nog steeds contact mee heb. Kortom: ik heb een geweldige tijd gehad en vind het super tof dat andere mensen dit ook mogen gaan ervaren!