DOORTJE

In september 2022 mocht ik, als student sociaal werker,  mijn grote avontuur naar Lombok beginnen. Dit was niet gelukt zonder de hulp van de Indonesian Experience. Samen met Nick heb ik veel kunnen regelen zoals mijn visum, woonplek, minorplek en een taalcursus. Deze samenwerking en ervaring met hen zorgde voor geen stress en een goede voorbereiding. Bij mijn reis van Amsterdam naar Lombok ging niet alles zoals gepland, vluchten werden last minute opeens afgelast. Gelukkig heb ik tijdens mijn overstappen de organisatie kunnen bellen. Ze staan 24/7 voor je klaar. Dit hebben ze ook laten zien door samen te kijken naar mijn vluchten en de mogelijkheden die er waren om mijn reis voort te zetten. Tijdens mijn verblijf ben ik erg ziek geworden, waardoor ik opgenomen moest worden in het ziekenhuis. De Indonesian Experience is midden in de nacht met mij meegegaan naar het ziekenhuis en heeft geholpen met het regelen van de nodige papieren. Ze hebben er alles aan gedaan om het mij zo goed mogelijk te maken, hier blijf ik ze voor altijd dankbaar voor.

Een groot deel van de Indonesische bevolking spreekt geen Engels. Door de taalcursus en taallessen die worden aangeboden heb ik in het Bahasa Indonesia leren communiceren. Dit heeft mij erg veel gebracht. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, waar ik de mooiste herinneringen aan heb. Daarnaast zorgde dit voor een makkelijkere uitvoering van mijn minor. Mijn minor heb ik gedaan bij een speciaal onderwijsschool. Door het leren van de taal heb ik kunnen communiceren met de kinderen en daardoor mijn projecten in goede banen kunnen uitvoeren.

Ik heb veel kunnen leren van de verschillende gewoontes en gebruiken, wat ervoor zorgde dat ik andere culturen beter heb leren begrijpen. Het is erg gaaf om mee te doen met deze gewoontes en gebruiken. Ik heb mij ontwikkeld als een zelfstandige interculturele persoon en professional.

Naast het leren heb ik ook erg kunnen genieten. Indonesië is een prachtig land met lieve mensen. Iedereen staat altijd open voor een praatje en is erg behulpzaam. Na mijn schooldagen en in de weekenden heb ik verschillende gebieden van Indonesië mogen zien. Van vulkanen, bergen, watervallen naar stranden, eilanden, lokale dorpjes en het meedoen aan traditionele feesten.

Dit was één van de gaafste en mooiste ervaringen uit mijn leven. Daarvoor de Indonesian experience, heel erg bedankt!