VOOR DE OUDERS / VERZORGERS

Het is een grote stap, je kind loslaten en naar de andere kant van de wereld zien vertrekken. Dit vraagt veel van jullie als ouders / verzorgers. Het vraagt betrokkenheid, maar ook het vermogen om los te laten. Wij kunnen ons voorstellen voor welke uitdaging jullie staan en willen jullie hierin, voor zover mogelijk, geruststellen. Wij snappen dat jullie mogelijk vragen hebben omtrent de educatieve meerwaarde, de veiligheid van jullie kind en hoe zo’n overzeese stage precies in zijn werk gaat. Hieronder staan een aantal vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Mochten jullie andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via: info@indonesian-experience.nl

Onderdeel van ons pakket is dat wij in woonruimte voorzien. Dit doen wij om er voor te zorgen dat uw kind in een veilige wijk terecht komt, op een plek die niet ontzettend toeristisch is, zodat er ‘s nachts gewoon geslapen kan worden in plaats van gefeest. Daarnaast krijgt u kind veel meer mee van de lokale cultuur dan als zij in een toeristische wijk verblijven. Onze woonvesting is altijd binnen een straal van een aantal kilometer van de stageplek gelegen. Ook ons kantoor bevind zich in diezelfde omgeving, zodat wij mits nodig snel ter plekke kunnen zijn.
De meeste ouders gebruiken e-mail, facebook, whatsapp en skype om contact met hun kind te onderhouden. Houd er rekening mee dat het internet in Indonesië van mindere kwaliteit is dan in Nederland, maar prima toereikend is om contact te onderhouden.
Nee, het is bij wet verboden in Indonesië om een salaris te krijgen voor een stage of voor vrijwilligerswerk. Hij / zij kan mogelijk wel in aanmerking komen voor subsidies of financiele ondersteuning vanuit Nederland. De school van uw kind kan u hier verder over informeren.
Jullie zoon of dochter kan altijd 24 uur per dag contact met ons opnemen. Wij ondernemen dan samen met uw zoon of dochter de nodige actie om het probleem op te lossen. Bij acute problemen (bijv ziekte of heimwee) kunnen wij snel ter plaatse zijn en passende ondersteuning bieden.
Wij helpen jullie kind van begin tot eind bij het regelen van deze reis, van het boeken van de vliegtickets tot het ophalen van het vliegveld. We helpen hem of haar de weg te vinden in de nieuwe woonplaats en geven advies op onder andere het gebied van cultuur, transportatie en gezondheid. Daarnaast hebben wij sowieso eenmaal, en in de meeste gevallen meermaals per week contact met al onze stagiaires. Onze begeleiding is laagdrempelig en wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. In het geval van een dokter- of ziekenhuisbezoek zal er altijd iemand van ons team mee gaan.
Ja, maar mogelijk niet van dezelfde school. Net als jullie kinderen kijken veel andere studenten naar mogelijkheden om hier in Indonesië stage te komen lopen. Wij brengen onze studenten met elkaar in contact zodat ze hier samen activiteiten kunnen ondernemen.
Wij ondersteunen en informeren u graag als jullie uw kind in Indonesië willen komen bezoeken. Wij kunnen u helpen bij het boeken van een ticket, verblijf, etcetera. Geef uw verzoek aan ons door, wij werken graag met u samen om uw verblijf onvergetelijk te maken!